Vučić: Postoji ideja da se zatvori Končulj, bio sam protiv

Bujanovac, Beograd, 27. septembar 2021. (Foto TV Pink snimak ekrana)- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je postojao plan da se zatvore prelazi između KiM i delova centralne Srbije u kojoj žive etnički Albanci.

„Da zatvorimo Končulj, da puštamo samo Srbe na Ropotovo, i da nema dodira između Albanaca sa KiM i onih iz Bujanovca i Preševa. Mi smo mogli to da učinimo, ta ideja postoji, ja sam protiv te ideje“, naveo je Vučić na TV Pink.

On je u emisiji Hit tvit na ovoj TV kazao je da Srbija trupama neće ugroziti ni na koji način, da će u slučaju početka sukoba na Kosovu i Metohiji čekati reakciju NATO 24 sata, i da će tek ako se tada „nastavi pogrom reagovati i sprečiti ono što se dešavalo devedesetih ili 2004. godine“.

Naveo je da je to preneo generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu, da je vojska Srbije podigla gotovost, a ne vojsku, kao i da nije ušla u teritoriju Kosova i Metohije zato što Kumanovskim sporazumom i svim potonjim odlukama „nema pravo da to učini“.

„Siguran sam da su me ljudi u NATO dobro razumeli i da će preduzeti sve da očuvaju srpsko stanovništvo (na KiM). Mi smo mali narod i nemamo toliko ognjišta da ih rasipamo ili rasturamo“, naveo je Vučić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *