Piše: D. Stošić
Bujanovac, 21. oktobar 2021. – Pojedini bujanovački ugostitelji ocenjuju da je uvođenje kovid propusnica apsurdno i pitaju se kako će se sprovoditi ova mera Kriznog štaba.
U razgovoru sa lokalnim ugostiteljima saznali smo da su zabrinuti zbog nepoznanica oko načina sprovođenja nove mere u tako kratkom roku, a nekoliko njih je istaklo da je apsurdno to što je određeno da kovid propusnice budu neophodne posle 22 sata.
Primena ove mere počinje u subotu (23.oktobar) i važiće za boravak u ugostiteljskim objektima u periodu od 22 sata do zatvaranja lokala.
Bujanovačke su ranije javile da detaljna uputstva čeka i opštinska inspekcija.
– Moramo da sačekamo uputstva, kako će sve to funkcionisati, koja su ovlašćenja kovid redara i sve ostalo. Smatram da je lična odgovornost svakog pojedinca presudna u ovakvim situacijama. Svakako će to biti udar na naše poslovanje, ali ćemo kao i ranije do sada poštovati sve odluke Kriznog štaba – rekao je za naš portal Dragan Milić, vlasnik kafića “Perla”.
Da će kovid propusnice otežati poslovanje nema dilemu ni Dejan Stojanović, vlasnik restorana “Ekskluziv”.
-Zaista ne znam kako će to ljudi prihvatiti, nezgodno je i nezahvalno odvajati ljude na vakcinisane i nevakcinisane, jer živimo u malom mestu i poznajemo jedni druge – kaže Stojanović.
Za razliku od njihovih kolega po većim gradovima, među kojima je i onih koji najavili da neće poštovati novu meru, svi ugostitelji u Bujanovcu sa kojima smo razgovarali kažu da će poštovati ograničenja, ma koliko im nelogična bila.
– Mi moramo da poštujemo sve mere, pa će tako biti i sa ovom. Samo tek treba da saznamo na koji način će se mera sprovoditi – kaže Gazmend Asani, menadzer kafića “Otium”.