Ugostitelji u Bujanovcu: Kovid propusnice od 22h apsurd, ali poštovaćemo novu meru

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 21. oktobar 2021. –  Pojedini bujanovački ugostitelji ocenjuju da je uvođenje kovid propusnica apsurdno i pitaju se kako će se sprovoditi ova mera Kriznog štaba.

U razgovoru sa  lokalnim ugostiteljima saznali smo da su zabrinuti zbog nepoznanica oko načina sprovođenja nove mere u tako kratkom roku, a nekoliko njih je istaklo da je apsurdno to što je određeno da kovid propusnice budu neophodne posle 22 sata.

Primena ove mere počinje  u subotu (23.oktobar) i važiće za boravak u ugostiteljskim objektima u periodu od 22 sata do zatvaranja lokala.

Bujanovačke su ranije javile da detaljna uputstva čeka i opštinska inspekcija.

– Moramo da sačekamo uputstva, kako će sve to funkcionisati, koja su ovlašćenja kovid redara i sve ostalo. Smatram da je lična odgovornost svakog pojedinca presudna u ovakvim situacijama. Svakako će to biti udar na naše poslovanje, ali ćemo kao i ranije do sada poštovati sve odluke Kriznog štaba – rekao je za naš portal Dragan Milić, vlasnik kafića “Perla”.

Da će kovid propusnice otežati poslovanje nema dilemu ni Dejan Stojanović, vlasnik restorana “Ekskluziv”.

-Zaista ne znam kako će to ljudi prihvatiti, nezgodno je i nezahvalno odvajati ljude na vakcinisane i nevakcinisane, jer živimo u malom mestu i poznajemo jedni druge – kaže Stojanović.

Za razliku od njihovih kolega po većim gradovima, među kojima je i onih koji najavili da neće poštovati novu meru, svi ugostitelji u Bujanovcu sa kojima smo razgovarali kažu da će poštovati ograničenja, ma koliko im nelogična bila.

– Mi moramo da poštujemo sve mere, pa će tako biti i sa ovom. Samo tek treba da saznamo na koji način će se mera sprovoditi – kaže Gazmend Asani, menadzer kafića “Otium”.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *