Pajaziti: Subvencije za preduzetnike se dele po principu „ovaj je vaš, ovaj naš“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 22. oktobar 2021. Rezultati konkursa za preduzetnike kasne, jer se koalicioni partneri u bujanovačkoj vlasti još nisu dogovorili kome će od patrijskih vojnika biti dodeljena sredstva – kaže Arber Pajaziti, predsednik bujanovačkog odbora Alternative za promene.

Šef ove opozicione stranke se oglasio povodom kašnjenja sa objavljivanjem rezultata opštinskog konkursa za subvencionisanje preduzetnika od gotovo dva meseca, o čemu su Bujanovačke više puta pisale.

-Konkurs za „ekonomski razvoj“ raspisan je krajem jula, a odluka o dobitnicima subvencija još uvek nije doneta. Kasne, jer se koalicioni partneri još nisu dogovorili kome će od patrijskih vojnika biti dodeljena sredstva – kaže Pajaziti na Fejbuku.

On tvrdi da je osnovni kriterijum ovog konkursa partijska pripadnost potencijalnog dobitnika subvencija.

-Po kancelarijama trojice čelnika opštine Bujanovac kruže spiskovi partijskih vojnika, dele ih po principu „ovaj je vaš, ovaj je naš“ – kaže Pajaziti.

On konstatuje da opštinskoj vlasti u Bujanovcu  nije dovoljno što tera bujanovačke kadrove u Nemačku, već hoće i da ovdašnje preduzetnike natera da zatvore firme i odu odavde.

Dodao je da stranke na vlasti  korist za svoje članove ostvaruju u rekordnim rokovima, dok interese građana odlažu do krajnjih rokova.

Alternativa za promene je u februaru ove godine napustila „svealbansku“ vladajuću većinu, koju sada čine Demokratska partija Nagipa Arifija, Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija i Pokret za demokratski progres Šćiprima Muslijua.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *