Ugostitelji zatvaraju u 22 sata, inspektori bez posla

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. oktobar 2021. Svi ugostiteljski objekti u Bujanovcu, koje je u ponedeljak uveče kontrolisala inspekcija, sproveli su novu meru o obaveznim kovid sertifikatima, potvrdio je Bujanovačkim načelnik opštinske inspekcije Metin Ramizi.

Većina kafića i restorana u gradu, kako saznajemo od ugostitelja,  sinoć je bila, a biće i nadalje, zatvorena posle 22 sata kada je za boravak u lokalu obavezna kovid propusnica.

Kao obrazloženje odluke da ne rade posle 22 sata nekoliko vlasnika lokala navelo je da „ne žele da dele svoje goste na vakcinisane i nevakcinisane“.

Da su inspektori sinoć proveravali sprovođenje najnovije mere Kriznog štaba, što je i najavio Ramizi,  Bujanovačkim je potvrđeno u jednom kafiću u centru grada.

-Nije prošlo ni pet minuta posle 22 sata kada su se na vratima pojavili komunalni inspektori sa policijom. U lokalu je bilo nekoliko ljudi, ne više od desetoro zajedno sa radnicima i svi su imali kovid sertifikate, uglavnom one elektronske, u telefonima – rekao nam je konobar u kafiću.

Načelnik kaže da su ekipe komunalnih inspektora, u pratnji policije, obišle gotovo sve lokale u gradu i da nije izdat nijedan prekršajni nalog, jer su „svi poštovali meru“.

Najavio je da će inspekcija nastaviti da obilazi ugostitelje svake večeri tokom cele nedelje.

U obaveštenju opštinskog Štaba za vanredne situacije navodi se da su za nepoštovanje mere o kovid propusnicama određene kazne u iznosu od 300.000 dinara za pravna lica, 150.000 za preduzetnike, 50.000 dinara za odgovorno lice u pravnom subjektu, 30.000 dinara za kovid redare i 5.000 za fizičko lice koje prekrši meru.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *