Dom zdravlja dobija specijaliste interne i opšte medicine

Dr Pavlović

Bujanovac, 4. novembar 2021. – Početkom sledeće godine stanovnici opštine Bujanovac, odnosno Dom zdravlja, dobijaju specijalistu interne i opšte medicine, poručuju nadležni iz Doma zdravlja..

– Uskoro ćemo imati specijalistu interne i opšte medicine i to će, nadam se, da podigne kvalitet zdravstvenih usluga, rekla je Bujanovačkim direktorka ove ustanove dr Daliborka Pavlović.

Ističe da se Dom zdravlja suočava sa nedostatkom specijalista medicine rada, oftamologa, i da je reč o situacijama koje su se mogle predvideti kao što je odlazak zaposlenih u penziju ili smrtnih slučajeva.

– Za sve što treba da se realizuje mora se ranije misliti. Trenutno smo u nedostatku sa pedijatrima jer smo za kratko vreme, u roku od 5 godina, ostali bez šest specijalista pedijatrije, pa je došlo do nekih kadrovskih rešenja u cilju očuvanja kontinuiteta rada, kaže nam direktorka.

Na pitanje Bujanovačkih o kakvim kadrovskim rešenjima je reč, direktorka pojašnjava da su lekari koji su radili u Školskom premešteni u Predškolski dispanzer (Pedijatri Lela Jovanović I Aferdita Mustafa; primedba Bujanovačkih).

– Postoji satut DZ koji definiše da se pedijatrija realizuje kroz predškolski i školski dispanzer. U prodškolskom dispanzeru mogu da rade samo pedijatri, dok se školski može pokriti i lekarima opšte medicine, zbog čega su i usledili premeštaji, a ne zbog nečije želje ili samovolje, objašnjava direktorka Pavlović.

Bujanovački Dom zdravlja trenutno zapošljava specijalistu ginekologa, dermatologa, radiologa, urgentne medicine, pedijatra, pneumofiziologa i specijalistu ORL medicine.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *