Opozicija: Saznaće se koliko će građane Bujanovca koštati nelegalna smena Spasića

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. novembar 2021. Koliko će Opštinu Bujanovac, odnosno sve građane koštati smena Zorana Spasića sa mesta direktora Sportskog centra „Mladost“ pre godinu dana, za koju je sud utvrdio da je bila nezakonita, pitao je opozicioni odbornik Basri Veseli predsednika Skupštine Envera Ramadanija, ali ni Veseli ni građani nisu dobili odgovor.

Odbornik iz Demokratske unije Albanaca (DUA) Veseli rekao je na današnjoj sednici Skupštine da se može pretpostaviti da je opštinska vlast postigla neki dogovor sa Spasićem koji se naprasno odrekao prava da se vrati na mesto direktora SC „Mladost“ i pored presude u njegovu korist.

-Šta je i kolika je bila naknada tek će se saznati. Tek ćemo saznati koliko će građane koštati taj interni dogovor – rekao je Veseli.

Ono što je sigurno je da će Opština platiti sudske troškove, a po presudi je dužna da Spasiću isplati i razliku u zaradi za godinu dana od nezakonite smene.

Viši sud u Vranju doneo je u julu mesecu ove godine prvostepenu presudu po kojoj je Skupština nelegalno smenila Spasića pre isteka mandata, a Apelacioni sud je odbacio žalbu i potvrdio presudu.

Niko od odbornika, uz predsednika Skupštine Envera Ramadanija, koji su glasali za nezakonitu smenu Spasića u novembru prošle godine nije komentarisao presudu Apelacionog suda, iako je bila na dnevnom redu današnjeg zasedanja.

Skupština je samo konstatovala, kako se izrazio Ramadani, Spasićevo odricanje od mesta direktora, odnosno ostavku, zatim i presudu, nakon čega je aktuelnom v.d. direktora Fatmiru Hasaniju izglasan još jedan šestomesečni mandat.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *