Amet Arifi: Romska stranka Jedinstvo prisvaja naše zasluge

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. decembar 2021. Predsednik bujanovačke Ujedinjene partije Roma Amet Arifi optužio je konkurentsku Romsku stranku Jedinstvo da prisvaja zasluge za sve što se uradi za Rome u Bujanovcu.

-Sakriveni iza nekakve nevladine organizacije (Romski san) svuda objavljuju da su oni i njihov odbornik Adem Salihi zaslužni za sve što lokalna samouprava uradi u naseljima u kojima žive Romi. To jednostavno nije tačno – kaže za Bujanovačke Arifi.

On je u prethodnoj lokalnoj vlasti bio član Opštinskog veća, a više godina je bio i potpredsednik Nacionalnog saveta Roma.

Kako kaže, tokom dugogodišnjeg bavljenja politikom pokrenuo je bezbroj inicijativa i zahteva za projekte u romskoj zajednici, a to je sada u ime stranke nastavio da radi  odbornik iz Ujedinjene partije Roma u aktuelnom sazivu lokalne skupštine Faik Iseni.

-Mi nismo u koaliciji sa strankama na vlasti, ali odbornik Iseni podnosi zahteve koji se usvajaju. To što se realizuju infrastrukturni i drugi projekti za dobrobit Roma je zasluga naše stranke, ali veliku zahvalnost dugujemo predsedniku opštine Nagipu Arifiju – kaže on.

Naglasio je da je asfaltiranje tri ulice kod Gnjilanskog puta usledilo nakon što je to tražio odbornik Iseni, a u četvrtak je asfaltirana i Banjska ulica u dužini od 1000 metara.

-Ujedinjena partija Roma podnela je predloge za sijaset novih projekata i nadamo se da će biti uvršteni u budžet Opštine za narednu godinu – kaže Arifi.

Romi u Bujanovcu od izbora 2020. godine po prvi put imaju dva predstavnika u lokalnom parlamentu.

Adem Salihi i Faik Iseni u skupštinu su dospeli sa dve odvojene izborne liste, odnosno dva suprotstavljena tabora.

Do političkog raskola u romskoj zajednici došlo je kada je nezadovoljni deo članstva Ujedinjene partije Roma osnovao odbor Romske stranke Jedinstvo uoči samih izbora.

 

 




2 thoughts on “Amet Arifi: Romska stranka Jedinstvo prisvaja naše zasluge

  1. Bujanovcanin

    Tacno je da vise od 40 godina Amet Arifi se bavi „romskom politikom“ ali ne za interese roma koji zivi u Bujanovcu. Sta je Amet konkretno uradio za sve te godine svoje takozvane politike. NISTA. Radio je iz sopstvenog interesa al ne za interese roma Bujanovca.
    Adem Salihi, sa svojom partijom, za samo godinu dana uspeo je mnogo, nemoze se izbrojati. Mlad, ima energije, sposoban je,perspektivan, ima dobre kontakte sa svim romima pa i u politici sa svim partijama pa i sa predsednikom Nagipom .
    Velika podrska i sva zahvala pripada Ademu, Ibru i celoj partiji za veliki uspeh i dobrobit svih roma koji zive u Bujanovcu. NA MLADIMA SVET OSTAJE.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *