Za energetsku efikasnost najviše novca u Veliki Trnovac i Bujanovac

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. januar 2022. Novac iz budžeta za zamenu stolarije (2 miliona dinara)  dobiće 19 od ukupno 28 građana opštine Bujanovac koji su se prijavili na Javni poziv za program energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. potvrđeno je odlukom Opštinskog veća.

Na listi je najviše meštana Velikog Trnovca – 8, slede Bujanovčani sa 7 odobrenih prijava, a novu stolariju će dobiti i po jedno domaćinstvo u Oslaru, Rakovcu, Božinjevcu i Biljači.

U odluci, koja sadrži konačnu rang listu dobitnika bespovratnih sredstava, navodi se da su sve prijave odobrene za zamenu spoljnih vrata i prozora.

Koliko novca će dobiti svaki građanin čija je prijava prihvaćena nije objavljeno.

Pojedine prijave su odbačene kao neuredne, jer nisu u skladu sa javnim pozivom, naveli iz nadležne komisije prilikom objavljivanja preliminarne liste.

Lista je sačinjena nakon terenske kontrole svih prijavljenih domaćinstava.

Kako su ranije Bujanovačke pisale, zamena stolarije se iz budžeta sufinansira sa 50 odsto od ukupne vrednosti stolarije i ugradnje.

Limit od maksimalnih 80.000 dinara dotacije po prijavi, uz još neke od prvobitnih uslova, ukinut je nakon slabog interesovanja građana.

Konačnu listu možete videti OVDE.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *