Evo koliko nas koštaju poslanici iz Bujanovca

Piše: N. Stevanović

Mitrović i Hasani


Bujanovac, 15. januar 2022.
Narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) iz Bujanovca Nenad Mitrović inkasirao je tokom prošlog mandata u Skupštini Srbije (2016-2020) 8,38 miliona dinara na ime plate, poslaničkog dodatka i troškova putovanja.

Šef bujanovačkih naprednjaka se nalazi na desetom mestu na listi poslanika sa najvišim isplatama za period od 2016. do 2020. godine koju je objavio Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (Cins) u bazi podataka pod nazivom „Koliko košta poslanik“.

Neto plate Mitrovića građane su koštale 3,4 miliona, a putni troškovi i korišćenje sopstvenog automobila za putovanja na sednice parlamenta dodatnih 3,6 miliona dinara.

Na ime poslaničkog dodatka mu je isplaćeno 1,3 miliona dinara.

Mitrović je zapravo kao narodni poslanik prihodovao znatno više, s obzirom da je kao naprednjak u Skupštini Srbije od 2014. godine do danas.

Njegov poslanički staž dodatno uvećava i mandat u sazivu od 2004. do 2007. godine, a tada je u Skupštinu dospeo sa liste Srpske radikalne stranke (SRS).

Na listi od 402 poslanika nalazi se i drugi poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi, šef odborničke grupe „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka u aktuelnom sazivu od juna 2020. godine.

On je bio poslanik i u periodu od 2014. do 2016. godine u kojoj je mu je na ime plata, putnih troškova i poslaničkog dodatka isplaćeno oko 710.000 dinara.

Kamberijev politički saborac iz Partije za demokratsko delovanje (PDD) Fatmir Hasani, aktuelni direktor Sportskog centra „Mladost“, Skupštinu je koštao 7,64 miliona dinara u mandatu od 2016. do 2020. godine.

Za Hasanijeve plate izdvojeno je oko 3 miliona dinara, putne troškove 3,3 miliona, a za poslanički dodatak 1,2 miliona dinara.

Bujanovački poslanici su od Skupštine Srbije za četiri godine naplatili ukupno 16,72 miliona dinara.

CINS je podatke dobio od Narodne skupštine Republike Srbije putem Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *