Jović: U Svetom Savi 8 učenika u izolaciji, 7 kovid pozitivnih

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 27. januar 2022. – Od početka drugog polugođa u ponedeljak, u bujanovačkoj Srednjoj školi “Sveti Sava” epidemiološka situacija je relativno mirna i nema drastičnog povećanja broja kovid pozitivnih među učenicima i nastavnicima.

Direktorka škole Biserka Jović kaže za naš portal da je osmoro učenika u samoizolaciji, dok je njih sedmoro obolelo od kovida.

– Osim jednog nastavnika kod koga je potvrđena kovid infekcija, novih pozitivnih slučajeva nemamo. Jedna nastavnica je u samoizolaciji zbog oboljenja u porodici – rekla je direktorka Jović.

Kada je reč o zahtevu niškog Sindikata prosvetara o prelasku na kompletnu online nastavu zbog sve većeg broja zaraženih korona virusom i nastavnika i učenika u tom gradu, direktorka Jović naglašava da je neposredna nastava najadekvatnija, naročito za učenike u manjim sredinama.

– Naši učenici imaju mnogo problema sa internet konekcijom u šta smo se uverili kada je prošle godine uvedena online nastava. Stanje se nije nešto drastično promenilo, možda za nijansu, ali ne dovoljno da se učenici mogu odmah, iz udobnosti svog doma, priključiti na internet – kaže nam ona.

Pojašnjava da online nastava ne podrazumeva samo stavljanje materijala na Google učionicu, već i neposredan kontakt preko Google Meet-a sa učenicima, da se oni vide, čuju, budu licem u lice, a to je nemoguće za naše uslove, jer, kako kaže, “nisu uvek svi u mogućnosti da pristupe internetu”.

– U situaciji kada je zdravstveni sistem opterećen, kada imamo porast broja obolelih kao što je to slučaj sada, prelazak na online nastavu je opravdan i verujem da se Sindikat rukovodio time kada je postavljao zahtev, ali naša škola trenutno nije u problemu i kombinovana nastava nam odgovara – dodaje Jović.

Podsetimo, drugo polugođe  u bujanovačkim srednjim školama krenulo je po kombinovanom modelu nastave koji podrazumeva podelu učenika u dve grupe – jedna grupa pohađa nastavu u školi, druga grupa kod kuće-online.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *