Vulin: U Trnovcu uhapšena banda iz Albanije

Bujanovac, 28. januar 2022.  U Veliki Trnovac niko nije smeo da uđe decenijama iz raznih političkih, a ne policijskih razloga, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom jučerašnjeg hapšenja i zaplene marihune u ovom selu kod Bujanovca.

Kako je naglasio, zaplena droge u Velikom Trnovcu prva je u tom mestu posle više decenija.

Po njegovim rečima, to je etnički čista sredina koja je “poznata po određenim nezakonitim radnjama”, ali se ulazak policije uvek tumačio kao izazivanje međunacionalnih sukoba.

Vulin kaže da je u pitanju sredina koja je stalno pokušavala politički da se brani otkada se država bori sa kriminalom.

-Srbija koju vodi Aleksandar Vučić je Srbija u kojoj svaki centimetar naše teritorije je centimetar teritorije u kojoj se primenjuje zakon i nema nacionalnosti kod kriminalaca – rekao  je Vulin na RTS.

Istakao je da ga ne zanima nacionalnost, već da će, ako neko švercuje marihuanu i ako se bavi takvim stvarima, biti pronađen i kažnjen.

Po njegovim rečima, pre nešto više od godinu dana ta ista krijumčarska grupa je „pala“ u Aranđelovcu sa 670 kilograma marihuane.

-Ovo je baš konkretno albanska mafija, baš iz Albanije. Nisu ni sa Kosova, ima i državljana Severne Makedonije, ali oni su baš banda sa prostora Albanije. Ovog puta jesmo bili prostor između istoka i zapada, na način što je ova marihuana trebalo da završi u Turskoj. Ona je išla iz Albanije, pa je trebalo da se prebaci preko Severne Makedonije u Republiku Srbiju, pa da odatle kamionima uđe u Tursku – kaže Vulin.

Dodao je da je u ovom trenutku kilogram marihuane u Turskoj košta između šest i osam hiljada evra, što je, kako je naveo, dobra cena.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *