Kamberi: Vranjanka u tužilaštvu u Bujanovcu je skandal

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. februar 2022. O tome što u Bujanovcu i Preševu nema nijednog tužioca Albanca narodni poslanik Šaip Kamberi obavestio je ambasade u Beogradu i OEBS.

Kamberi je reagovao nakon što je za zamenika tužioca izabrana kandidatkinja iz Vranja, dok su, kako kaže, dvojica Albanaca, Driton Redžepi iz Bujanovca i Fisnik Islami iz Preševa, odbijeni iako su ispunjavali sve uslove.

Pretpostavlja se da se radi o upražnjenom radnom mestu u bujanovačkom odeljenju Osnovnog javnog tužilaštva Vranje.

-Veće tužilaca odabralo je srpskog kandidata iz Vranja, na mesto na kojem je do pre nekoliko meseci radio jedini Albanac kao zamenik tužioca. U Osnovnom tužilaštvu, koje pokriva okrug sa oko 30 odsto albanskog stanovništva, od sada neće biti tužilaca Albanaca – kaže Kamberi.

Po njegovim rečima, nakon što su ukinuta tužilaštva u opštinama sa albanskom većinom  sada i tužilaštvo u Vranju ostaje bez ijednog Albanca, što znači i „bez ijednog Albanca u istražnim organima u celoj Srbiji“.

-Ovo je još jedan dokaz da Vlada Srbije ne želi integraciju Albanaca, pogotovo ne u pravosuđu – kaže Kamberi.

Bujanovačke su ranije pisale da je od Državnog veća tužioca za zamenika tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju predložena Đurđica Đorđević, a među kandidatima je bio i Driton Redžepikandidat za predsednika opštine Bujanovac na izborima 2020. godine iz redova Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija.

 

 




One thought on “Kamberi: Vranjanka u tužilaštvu u Bujanovcu je skandal

  1. Goran g

    Poštovani poslaniče Kamberi, skandal je i to što nema nijednog studenta albanske narodnosti na pravnom fakultetu u Beogradu, pa ništa.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *