Novinar Jeton Ismaili: Velikoalbanske patriote imaju uticaj na policiju i pravosuđe

Bujanovac, 11. februar 2022. Bujanovački novinar i urednik portala FOLonline, Jeton Ismaili, tvrdi da u Bujanovcu i na jugu Srbije postoji snažan politički uticaj na pravosudne i policijske organe.

Ismaili kaže da su ovi navodi potvrđeni u slučaju napada na njegovu porodicu i odluku Tužilaštva da odbaci krivičnu prijavu protiv osumnjičenih, na koju je uticala jedna albanska politička partija.

Nakon brojnih reakcija posle Ismailijevog pisma Aleksandru Vučiću, Osnovno javno tužilaštvo u Vranju je poništilo rešenje o odbacivanju krivične prijave protiv napadača na njegovu porodicu, donevši novu odluku da se istraga protiv osumnjičenih nastavi.

-Predstavnici jedne političke stranke su putem svojih kanala lobirali kod Tužilaštva da odbaci ovu krivičnu prijavu –  ističe Ismaili.

Upitan o kojoj stranci je reč, Ismaili je odgvoorio da je reč o albanskoj političkoj stranci.

 -To su isti ljudi koji svakim danom sve gore pričaju o pravosuđu u Srbiji i samoj državi, a sa druge strane blisko sarađuju sa ovim strukturama. To su takozvane velikoalbanske patriote – objašnjava Ismaili.

Prema njegovim rečima, ove strukture pokušavaju da ga ometaju u obavljanju profesije i koriste svaku priliku za to.

-U sve ovo su uključene i neke strukture unutar policije –  kaže Ismaili.

On ističe da je pre nekoliko dana pokušano da se inscenira slučaj kako bi se okaljala njegova ličnost.

 -Posle mog pisma predsedniku Vučiću i drugim državnim i međunarodnim organima o skandaloznoj odluci tužilaštva, neko je hteo da inscenira slučaj kako bi okaljao moju ličnost. Scenario je bio: da se prikaže da sam navodno napao nekoga i to automobilom. Za realizaciju ovog plana i nagovaranje lažnih svedoka „konsultovane su i ubačene u igru” grupacije unutar policije, naravno uz podršku politike. U zadnji čas takav pokušaj je sprečen reagovanjem bezbednosnih struktura – naglašava Ismaili.

On navodi da su mu upravo obaveštajni izvori prosledili ove informacije za koje se ispostavilo da su u potpunosti tačne.

-Kada pristignu dodatne informacije koje se sigurno obrađuju proslediću ih javnosti, a javnost će biti šokirana vezama između kriminalaca, grupa unutar policije, tužilaštva, pravosuđa – kaže Ismaili.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *