Vučićev kabinet Žbevčanima: Vaš dopis smo prosledili Opštini Bujanovac

Bujanovac, 16. februar 2022. – Nakon pisanja Bujanovačkih i zahteva meštana sela Žbevac da se put u jednom seoskom naselju sanira i asfaltira, iz Predsedništva Srbije su poručili da su zamolili lokalnu vlast u Bujanovcu da preduzme korake po ovom pitanju.

– U želji da pomognemo na bilo koji način, obaveštavamo vas da smo vaš dopis prosledili Opštini Bujanovac, sa molbom da sagledaju navode i da o tome budete obavešteni pisanim putem u zakonskom roku – navodi se u odgovoru Predsedništva upućenom meštaninu sela Goranu Stevanoviću koji je pisao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Podsetimo, nekoliko domaćinstava Čorbinskog rida u selu Žbevac ne odustaje od zahteva da se asfaltira deo puta u dužini od 170 metara.

Kako je nedavno za Bujanovačke rekao Goran Stevanović ova deonica puta je zbog rupa nepristupačna ne samo za vozila, već i za pešake.

Prema njegovim rečima, molbe i zahtevi meštana upućivani su na adrese i lokalnih i republičkih organa, ali se do danas ništa nije uradilo.

U budžetu opštine za ovu godinu, na poziciji “Putna infrastruktura” predviđeno je 143,73 miliona  dinara, od kojih za projekte asfaltiranja ide 108,85 miliona, a srpska sela će dobiti svega 13,55 miliona,  o čemu je naš portal pisao.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *