Koalicija Albanaca Doline počela sa prikupljanjem potpisa

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 1. mart 2022. Koalicija Albanaca Doline, koju čine Partija za demokratsko delovanje (PDD), Demokratska partija (DP) i Pokret za demokratski progres (PDP), počela je sa prikupljanjem potpisa za listu sa kojom će nastupiti na parlamentarnim izborima 3. aprila.

-Pozivaju se svi građani opština Preševo i Bujanovac da svojim potpisom podrže listu „Koalicija Albanaca Doline“ – navodi se u objavi.

Kako su Bujanovačke javile u ponedeljak, albanske stranke iz Bujanovca i Preševa neće jedinstveno nastupiti na predstojećim izborima kao što je to bio slučaj 2020. godine, već na izbore izlaze sa dve liste, od kojih je jedna „Koalicija Albanaca Doline“, koju čine stranke Šaipa Kamberija (PDD), Nagipa Arifija (DP) i Šćiprima Muslijua (PDP).

Očekuje se da Alternativa za promene i Pokret za reforme uskoro objave svoju izbornu listu.

Za „Koaliciju Albanaca Doline“ potpisi će se prikupljati danas u Domu kulture u Bujanovcu i sutra od 16 časova u sedištu Partije za demokratsko delovanje u Preševu.

Po Zakonu o izboru narodnih poslanika za izbornu listu nacionalnih manjina potrebno je 5.000 overenih izjava birača da podržavaju izbornu listu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *