Albanske stranke u dve izborne kolone

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. februar 2022. Albanske stranke neće se ujediniti za predstojeće parlamentarne izbore već će najverovatnije nastupiti sa dve izborne liste, od kojih je jedna „Koalicija Albanaca Doline“ koju čine Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija. Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija i Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua.

Za raliku od izbora 2020. godine u koaliciji nema Alternative za promene Šćiprima Arifija i Pokreta za reforme, za koje se očekuje da formiraju svoju izbornu listu, potvrđeno je Bujanovačkim.

Izlazak na izbore u dva tabora, jedan koji predvodi PDD i drugi Alternative za promene, rezultat je sukoba između ove dve stranke oko prvog mesta na listi, o čemu su Bujanovačke više puta pisale.

Da je postignut dogovor o „Koaliciji Albanaca Doline“, u kojoj nema Alternative i Pokreta za reforme, danas je potvrđeno iz PDD-a.

-Danas potpisani sporazum rezultat je razgovora albanskih političkih subjekata i odgovor na dostojanstveno i profesionalno dosadašnje delovanje na parlamentarnom nivou. Ovo je nastavak političke bitke za unapređenje prava Albanaca u Preševskoj dolini – kažu u PDD.

Na prošlim izborima jedinstvena lista pet albanskih stranaka iz Bujanovca i Preševa dobila je 26.500 i osvojila tri poslanička mandata – što je najbolji rezultat do sada.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *