Opština: Božinjevčani bez vode zbog EPS-a

Bujanovac, 15. mart 2022. – U selu Božinjevac i dalje nema vode za sva domaćinstva, jer buster stanica, instalirana pre više od godinu dana, ne radi. U opštinskom Odeljenja za investicije i razvoj kažu da je zadatak i odgovornost Elektorprivrede Srbije (EPS) da stanici priključi struju.

– Dobili smo potvrdu da je objekat u Božinjevcu spreman za priključenje na distributivni sistem. Potpisan je i Ugovor o prodaji električne energije sa beogradskim centrom EPS snabdevanja i sada je sve na njima – rekla je za Bujanovačke Fazila Azemović, načelnica odeljenja.

Elektrodistribucija u Beogradu, kako kaže, daje nalog ED u Vranju da fizički dopreme struju do potrošača, a zašto se u konkretnom slučaju kasni sa tim, načelnici nije poznato.

– Imamo zastoj još od prošle jeseni, iako je sa naše strane procedura ispoštovana. EPS treba da uradi svoj deo posla – naglašava Azemović.

Posle protesta zbog problema sa vodosnabdevanjem u julu mesecu prošle godine, predsednik opštine NagipArifi je na sastanku s meštanima obećao da će Božinjevac dobiti vodu i kanalizaciju.

Nekoliko dana potom pitanje kanalizacije je zaista rešeno, nakon čega su meštani očekivali i puštanje u rad buster stanice, ali do toga nije došlo.

Na vodu za piće čeka pedesetak domaćinstava.

Bujanovačke će u narednim danima pokušati da od nadležnih u EPS dobiju odgovor kada će ispuniti svoju obavezu i priključiti pumpu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *