Ponovo gori deponija u Bujanovcu

Bujanovac, 23. mart 2022. – Bujanovačka gradska deponija ponovo gori, a požar koji traje od četvrtka, radnici “Komunalca” su u utorak gasili cisternom za vodu, saznaju Bujanovačke u ovom preduzeću. Za paljevinu se opet okrivljuju sakupljači sekundarnih sirovina.

– Sakupljači otpada, nama ispred nosa pale deponiju. Juče su radnici seo dan cisternom sa pijaćom vodom pokušavali da ugase požar koji se ne može tako lako ugasiti kad se razbukta – navodi izvor iz Komunalca.

Ruždi Halili, direktor JP “Komunalac”, na pitanja našeg portala u vezi sa paljenjem deponije, do objavljivanja teksta, nije odgovorio.

Bujanovačke su više puta pisale o problemu sa deponijom i čestim požarima kao najvećem ekološkom problem, a koji bi trebao da bude rešen izgradnjom transfer stanice.

Podsetimo, u ovogodišnjem opštinskom budžetu za izgradnju spoljnih priključaka na ovom postrojenju opredeljeno je 14,1 milion dinara, a nedavno je predsednik Opštine, Nagip Arifi sa Ministarstvom za razvoj nedovoljno razvijenih opština potpisao ugovor na 8 miliona dinara za projekat transfer stanice, o čemu je naš portal pisao.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *