Bujanovčanin koji je vukao kolima svog psa kaže da je samo hteo da ga spasi od lutalica

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. mart 2022. Branislav Stojanović,  Bujanovčanin koji je vezao psa za automobil i vukao ga ulicom, što se videlo i na snimku, saslušan je u policiji u utorak zbog sumnje na zlostavljanje i mučenje životinja, a za Bujanovačke kaže da mu nije bila namera da maltretira svog psa i da to nikada nije radio.

Naglasio je da je pas dobro i da nema nikakve povrede, kao i da ga je vukao svega nekoliko metara.

-Ispalo je tako i izgledalo je loše, a ja sam samo hteo da sklonim svog psa, kojeg čuvam već 6 godina, sa kružnog toka gde sam ga zatekao nakon što se izgubio šest dana ranije. Morao sam da ga spasim od pasa lutalica koji su ga jurili, a da mi ne pobegne. Najpre sam ga stavio u prtljažnik, ali je iskočio. Da ne bi napravio zastoj na kružnom vezao sam ga kuku na autu i tako vozio samo do benzinske pumpe, nekoliko metara – kaže Stojanović.

Dodao je da je potom psa pešice vratio kući u Bujanovačku Banju.

-Ćirko, kako ga zovemo, nije povređen i sve je u redu. Nikada nisam maltretirao svog psa ili bilo koju drugu životinju. Samo sam hteo da ga vratim kući – naglašava on.

Kaže da je sve ovo rekao i u policiji, gde je otišao svojevoljno.

Kao dokaz da je sa psom sve u redu Bujanovačkim je dostavio snimak nastao, kako kaže, posle scene na kružnom toku.

Video snimak Bujanovačkih izazvao je brojne komentare građana na našoj FB stranici koji su bili užasnuti postupkom tada nepoznatog vozača, a od tužilaštva i  policije se tražilo da odmah reaguju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *