Igrači KMF BSK izbegli linč u Prokuplju, iz grada izašli uz pratnju policije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. april 2022. Posle sinoćnjeg meča 18. kola Treće futsal lige igrači bujanovačkog KMF BSK Prokuplje su napustili u pratnji policije, koja ih je branila od navijača, ali i domaćih igrača. Bujanovčane su tokom meča sa tribina gađali upaljačima, flašama i drugim predmetima, dok su na terenu trpeli nesportske nasrtaje rivala.

-O psovkama, uvredama, povicima „Šiptari, Šiptari“ ne treba ni pričati, izbegli smo linč samo zahvaljujući policiji koja nas je ispratila iz hale, a posle i Prokuplja – kaže prvotimaca BSK-a Ibraim Ljevica.

Uprkos svemu, Bujanovčani su se sa ovog gostovanja vratili sa tri boda i pobedom od 5:4.

Meč je u jednom trenutku prekinut, nakon što su domaći igrači nasrnuli na igrača bujanovačke ekipe, a publika uletela na teren.

Bujanovčani su sličan neprijateljski tretman imali i na gostovanju u Kuršumliji u novembru prošle godine.

Ono što je bujanovačka ekipa doživela u ponedeljak uveče, kaže naš sagovornik, najverovatnije je osveta Prokupčana što su u prvom delu sezone u Bujanovcu poraženi ubedljivo, a na meč su došli sa samo pet igrača.

-Tada su očekivali „prijateljsku“ utakmicu, a primili su sedam golova. Očigledno da su nam to mnogo zamerili – kaže Ljevica.

KMF BSK je pobedom zadržao prvo mesto na tabeli sa 33 boda, koliko ima i drugoplasirana ekipa Bele crkve, ali sa slabijom gol razlikom.  




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *