Mini basket festival od 6. do 8. maja u Bujanovcu

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 12. april 2022. – Jubilarni deseti Međunarodni mini basket festival “Sačuvajmo decu” biće održan 6, 7. i 8. maja u bujanovačkoj Sportskoj hali “Mladost”. Na najmasovnijem događaju u opštini Bujanovac učestvovaće deca iz Srbije, Severne Makedonije, Albanije, Nemačke i drugih država u okruženju, najavljuju organizatori iz bujanovačkog OKK Play 017.

Prvog dana festivala predviđena je promocija na gradskom trgu uz pokazivanje osnovnih košarkaških elemenata najmlađih članova kluba, a isti dan je rezervisan i za održavanje puzijade.

– Puzijada za bebe se po prvi put organizuje u Bujanovcu. Želimo da na zabavan način uključimo naše najmlađe i za sve male učesnike puzijade biće obezbeđene nagrade. Pozivamo roditelje da prijave bebe i da se prvog dana festivala družimo i zabavimo – rekao je za Bujanovačke Nenad Stajić, prvi čovek OKK Play 017.

Utakmica košarkaša u kolicima između ekipa Singidunum i Crvene zvezde na programu je drugog dana festivala.

– Ovo će biti jedinstvena prilika da meštani Bujanovca i gosti vide kako je igrati košarku u kolicima koja je jako zahtevan sport – kaže Stajić.

Poslednji dan ovogodišnjeg festivala rezervisan je za odigravanje utakmica najmlađih mini basketaša koji će na četiri terena pokazati svoje košarkaško umeće, a u pauzama između mečeva mladi košarkaši će učestvovati u radionicama posvećenim deci i mladima sa smetnjama u razvoju u organizaciji Udruženja “Moji snovi”.

O ishrani dece i zdravom načinu odrastanja mini basketaši će učiti od doktora fizičke kulture Dušana Nikolića.

Ovogodišnji  međunarodni mini basket festival biće posvećen deci i mladima sa smetnjama u razvoju kako bi se široj javnosti skrenula pažnja i poslala poruka o neophodnosti njihovog uključivanja u društvo.

Prijave za puzijadu vrše se na broj telefona 066/6068888 ili na mail adresu okkplay017@gmail.com.

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *