Policija najavljuje strogu kontrolu tokom praznika

Bujanovac, 20. april 2022. – Pojačana kontrola učesnika saobraćaja na putevima Srbije počinje u četvrtak (21. aprila) kako bi se tokom predstojećih vaskršnjih i prvomajskih praznika očuvala bezbednost saobraćaja, saopšteno je iz Uprave saobraćajne policije.

Kako se navodi u saopštenju, akcija će trajati do 3. maja i biće usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja, kao što su prekoračenje brzine kretanja vozila, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje.

– Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, a prilikom zaustavljanja vozila koje prekorači brzinu kretanja, kontrolisaće se i da li vozači i putnici koriste sigurnosni pojas – ističe se u saopštenju.

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije, naglasio je da je vožnja pod dejstvom alkohola najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda tokom praznika.

– Za tri praznična dana u 2021. godini u saobraćajnim nezgodama poginulo je 10, a povređeno 300 učesnika u saobraćaju, dok su u čak 53 saobraćajne nezgode učestvovali vozači pod dejstvom alkohola – rekao je Radenković.

 Zbog većeg broja motocikala i mopeda u saobraćaju, policija će kontrolisati i ove učesnike.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima tokom praznika.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *