Veliki Trnovac odlučuje o ulasku Albanaca u parlament

Bujanovac, 25. april 2022. (foto RIK) – Ponovljeni parlamentarni izbori na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu biće održani u četvrtak (28. april), odlučila je Republička izborna komisija (RIK).

Odlukom o utvrđivanju broja glasačkih listića za sprovođenje ponovnog glasanja na izborima za narodne poslanike utvrđeno je štampanje 1.089 glasačkih listića.

Na ovom biračkom mestu glasanje je poništeno presudom Upravnog suda, od 21. aprila, nakon žalbe Koalicije Albanaca doline.

“Komisija je Odluku o obliku, izgledu, boji i sadržini glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije za sprovođenje ponovnog glasanja na izborima za narodne poslanike. Glasački listići štampaće se na papiru bele boje,  a kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije štampaće se na papiru boje kajsije”, saopštio je RIK.

Ponavljanjem glasanja Koalicija Albanaca doline dobila je još jednu šansu da osvoji poslanički mandat, za šta im, po njihovim procenama, fali 400 – 500 glasova.

Nakon izbora 3. aprila i ponavljanja glasanja na 54 biračka mesta 16. aprila Koalicija je imala 9.693 glasa.

Na biračkom meste na kojem se ponavlja glasanje prvobitno su dobili 226 glasova, uz izlaznost od 23 odsto.

Zahtev koalicije čiju izbornu listu predvodi Šaip Kamberi da se zbog nepravilnosti ponove izbori i u selu Zarbince odbile su sve tri nadležne instance – OIK, RIK i Upravni sud.  

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *