Košarkaši u kolicima na Mini basket festivalu u Bujanovcu

Piše D.Stošić

Bujanovac, 4. maj 2022. (Foto arhiva) – Na 10. Međunarodnom mini basket festivalu “Sačuvajmo decu” u subotu 7. maja biće odigrana revijalna utakmica košarkaša u kolicima između ekipa Singidunum, Crvena zvezda i Soko, najavio je organizator festivala bujanovački  OKK Play 017.

Pozivamo Bujanovčane i sve ljubitelje sporta da dođu u što većem broju i podrže ove neverovatne sportiste i da ujedno vide kako je igrati košarku u kolicima koja je jako zahtevan sport, rekao je za naš portal Nenad Stajić, predsednik kluba.

Prijateljski meč će se odigrati drugog dana festivala sa početkom u 13 časova u bujanovačkoj Sportskoj hali “Mladost”.

Pokrovitelji utakmice su Paraolimpijski komitet Srbije (POKS) u saradnji sa Paraolimpijskim komitetom Severne Makedonije (POKSM).

10 klubova sa gotovo 1000 dece biće gosti Bujanovca

Dan ranije, u petak, biće održana promocija festivala i knjige “Minibasket Srbije” autora Radeta Georgievskog, predsednika Mini basket udruženja Srbije.

Festival zvanično počinje u nedelju (8. maja) utakmicama od 9 časova, dok je svečano otvaranje festivala na programu od 12 časova.

Prema rečina Nenada Stajića, predsednika OKK Play 017, Bujanovac će na festivalu ugostiti 10 klubova iz Srbije i S. Makedonije sa preko 800 mladih košarkaša.

Gost ovogodišnjeg Mini basket festivala je proslavljeni srpski košarkaš Igor Rakočević, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Bujanovačke su zvanični medijski partner festivala koji su podržali Košarkaški savez Srbije i Mini basket udruženje Srbije, Opština Bujanovac, Sportski centar “Mladost”, OSCE, Saba Belča, Veterinarska stanica Bujanovac, M&V Decor, restoran Keče, kafić Perla i Art group.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *