Bujanovčanke Helena i Dunja idu na Republičko takmičenje iz biologije

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 18. maj 2022. – Na okružnom takmičenju iz biologije u Vranju, učenica drugog razreda vranjske Gimnazije “Bora Stanković”, Helena Vasić zauzela je visoko drugo mesto, dok je njena školska drugarica i vršnjakinja Dunja Pavlović bila treća. Ove mlade Bujanovčanke će svoje znanje iz biologije pokazati i na predstojećem republičkom takmičenju u Novom Sadu.

U konkurenciji petnaestak učenika drugog razreda iz svih srednjih škola sa teritorije Pčinjskog okruga, Helena je sa osvojenih 92 poena zauzela drugo, dok je Dunja bila treća sa 90 poena.

– Nisam očekivala da će se takmičenje održati, pa se nisam nešto dugo spremala, ali sam zadovoljna postignutim rezultatom. Sad predstoji obimnija literatura, pa je rezultat neizvesniji, jer je za pripremu ostalo malo vremena – kaže Helena.

– Pitanja i nisu bila toliko teška, dobro sam se pripremila i materija mi je bila poznata. Za takmičenje sam se uglavnom spremala sama, uz malu pomoć  nastavnice biologije u osnovnoj školi Lidije Nedić – kaže Dunja, koja poput njene drugarice Helene, nije očekivala plasman na republičko takmičenje.

Pohvale i nagrade iz biologije osvajale su i u osnovnoj školi.

Svesne da će debitovati u Novom Sadu, obe se nadaju da će i tamo opravdati poverenje svojih nastavnika i da će ostvariti zapažene rezultate.

Nosioci Vukove diplome u osnovnoj i odlične učenice prirodno- matematičkog smera Gimnazije, kažu da, pored biologije, učestvuju i na takmičenjima iz srpskog jezika, geografije i veronauke, ali i da se bave vanškolskim aktivnostima.

– Helena ide i u srednju Muzičku školu u Vranju, a ja sam u školskom horu i uz dobru organizaciju, stižemo sve – kaže  Dunja.

Bujanovačke su već pisale o uspehu Minje Tašković i Arta Ebibija, koji su takođe izborili učešće na republičkom takmičenju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *