Javni poziv za firme koje se bave energetskom sanacijom, konkurs do 9. juna

Piše D.Stošić

Bujanovac, 25. maj 2022. – Opština Bujanovac poziva privredne subjekte da konkurišu za posao u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji opštine, a konkurs za prijavu otvoren je do 9. juna.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju preduzeća koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata. Bujanovačke su ranije pisale da su za Program poboljšanja energetske efikasnosti određena dva modela. Prvi predviđa zamenu vrata i prozora, postavljanje izolacije, nabavku kotlova, a drugi model ugradnju solarnih panela i invertera za koje će konkurs tek biti raspisan.

Kako je za naš portal rekla Fazila Azemović, načelnica Odeljenja za investicije i razvoj, neophodno je da je firma registrovana u Agenciji za privredne registre (APR) za tu vrstu delatnosti i izvođenje radova, te da nije u postupku likvidacije ili stečaja.

Za ugrađeni materijal i proizvod firme moraju imati potrebnu dokumentaciju i atest, pa tako svaki kotao treba da ima atest od dobavljača, ili firme koje izrađuju PVC stolariju treba da imaju atest za prozor ili vrata koje izrađuju, pojašnjava Azemović.

Dodala je da nakon prijave privrednih subjekata na konkurs u roku od 15 dana, sledi donošenje rešenja i objavljivanje preliminarne liste firmi koje ispunjavaju uslove konkursa, potom se rešavaju eventualne žalbe, a onda Opštinsko veće donosi odluku o usvajanju liste.

– Tek nakon ove procedure možemo da raspišemo konkurs za građane gde će sastavni deo biti ta lista firmi koje oni mogu da angažuju, kaže nam Azemović.

Prijavne obrasce zainteresovani privredni subjekti mogu preuzeti na sajtu Opštine Bujanovac www.bujanovac.rs koji se nalaze u nastavku teksta javnog poziva.

– U istom dokumentu jedan za drugim su i prijavni formular i izjave, a dato je i bodovanje. Kriterijumi za izbor i bodovanje su jasno predočeni u sklopu konkursa, dodaje načelnica.

Posebno je naglasila da objava bilo kog dokumenta podleže dobijanju saglasnosti Ministartsva rudarstva i energetike, da konkurs obuhvata 7 mera u okviru četiri oblasti energetske efikasnosti.

– Od ministarstva smo dobili saglasnost i za pravilnike i za konkurs. Za sada nemamo primedbe i gledaćemo da budemo efikasni jer ima dosta različitih mera i javiće se veliki broj firmi, poručila je Azemović.

Konkursna dokumentacija i prijavni obrasci dostavljaju se u zatvorenoj koverti sa naznakom„Prijava za javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji opštine Bujanovac – ne otvarati“, sa punom adresom pošiljaoca na poleđini koverte.

Prijave se mogu dostaviti poštom na adresu Opštine Bujanovac (Karađorđa Petrovića 115) ili lično u pisarnici u zgradi opštine.

Podsetimo, Opština Bujanovac je za Program dobila 9,3 miliona dinara od Ministarstva rudarstva i energetike, a 4 miliona je obezbedila iz sopstvenih izvora.

Sve uslove konkursa možete pogledati OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *