Ministarka Čomić: Počinje zapošljavanje Albanaca u državnim firmama i institucijama

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. maj 2022. Deo dogovora o zapošljavanju Albanaca u državnim i javnim institucijama već je postignut, a do juna će se znati šta će još država uraditi po pitanju zapošljavanja u bujanovačkom Domu zdravlja, Bolnici u Vranju, javnim infrastrukturnim preduzećima, pa i u Republičkom zavodu za statistiku, rekla je u sredu u Bujanovcu ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić.

Ona je najavila da će do kraja sledećeg meseca biti održana još jedna runda dijaloga između predstavnika albanske zajednice i države.

-Na tom sastanku ćemo imati sabrano sve što smo rekli da može da se uradi, šta smo uradili, a šta još uvek nismo i zašta smo odgovorni – rekla je Bujanovačkim ministarka.

Na zapošljavanju, odnosno integraciji Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, radi radna grupa u kojoj su predstavnici Koordinacionog tela,  ministarstava i Nacionalnog saveta Albanaca.

Radna grupa je formirana posle sastanka u okviru dijaloga, održanog početkom marta ove godine, o čemu su Bujanovačke pisale.

-Radimo na tome da dogovor o poštovanju zakona po pitanju prisutnosti Albanaca u javnim strukturama bude zaista primenjen – kaže ministarka.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *