Vranjski OK Radio i „No comment“ na meti vandala

Bujanovac, Vranje, 3. jun 2022. (foto OK radio) – Vranjski OK Radio uputio je apel da se zaustavi nasilje i samovolja, nakon incidenta u kafiću “No comment”, koji  se u sredu našao na meti izgrednika.

Jedna osoba je sa kantom farbe na leđima ušla u prostorije kafea u kojima se nalazi i OK Radio u vreme kada nije bilo gostiju i prskalicom bezobzirno isprskalo sve na šta je naišlo, kažu u OK Radiju.

“Ovaj, na prvi pogled, bizaran incident, zapravo je samo nastavak prljave kampanje koji se vodi već neko vreme. Prethodio mu je vandalski napad pre mesec i po dana, kada su trojica maskiranih huligana tokom noći polupala veći deo stakala na izlogu kafea „No Comment“. Istraga povodom tog napada još uvek je u toku. Najnoviji incident pokazuje da nasilnici svojom bahatošću i bezobzirnošću žele da stave do znanja da su iznad zakona i pravnog poretka Republije Srbije, ali i svih civilizacijskih normi. Neprikriveni vandalski čin zbog toga je izazov, ne samo za nas, već za čitav pravni sistem Republike Srbije”, navodi se u saopštenju vranjskog medija.

Kako kažu, iza svega stoje nezakonite radnje čiji je cilj potencijalno ugrožavanje i uzurpacija imovine i poslovanja OK Radija i kafea „No Comment“.

“To dokazuju otvorene pretnje koje smo dobijali. U interesu istrage, detalje za sada nećemo objavljivati, ali želimo da naglasimo da to nećemo dozvoliti. Sve činjenice i dokazi su prosleđeni istražnim organima i očekujemo da reaguju po zakonima Republike Srbije. Verujemo u pravni sistem i demokratski poredak i očekujemo da se nasilje, samovolja i bezakonje zaustave, a krivci primereno kazne”, dodaje se.

U pitanje su dovedeni i bezbednost novinara i ugrožavanje njihovog posla, poručuju iz OK Radija i ističu da očekuju i adekvatnu reakciju kolega i čitave struke.

“Samo solidarnošću možemo zaštititi, pre svega sebe i svoju profesiju, a time i javni interes svih građana Republike Srbije”, zaključuje se.

Po informacijama iz Osnovnog javnog tužilaštva Vranje, koje je preneo OK Radio, identifikovana su dva lica koja su učestvovala u vandalskom činu u kafeu „No Comment“.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *