fbpx

Zamena stolarije: Produžen rok za firme, slaba zainteresovanost

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. jun 2022. Rok za prijavu firmi koje bi da učestvuju u Programu poboljšanja energetske efikasnosti produžen je za još sedam dana zbog slabe zainteresovanosti, saopšteno je iz Opštine Bujanovac.

Javni poziv je trebao da bude okončan danas, ali je Ministarstvo rudarstva i energetike sugerisalo opštinskoj komisiji da produži rok.

“Sa ciljem da se građanima obezbedi mogućnost realizacije većeg broja mera i većeg izbora privrednih subjekata”, naveli su iz Opštine u sredu.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju preduzeća koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata.

Za Program poboljšanja energetske efikasnosti određena su dva modela – prvi predviđa zamenu vrata i prozora, postavljanje izolacije, nabavku kotlova, a drugi model ugradnju solarnih panela i invertera.

Načelnica Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović istakla je da je neophodno da je firma registrovana u Agenciji za privredne registre (APR) za tu vrstu delatnosti i izvođenje radova, te da nije u postupku likvidacije ili stečaja.

 Za ugrađeni materijal i proizvod firme moraju imati potrebnu dokumentaciju i atest, pa tako svaki kotao treba da ima atest od dobavljača, ili firme koje izrađuju PVC stolariju treba da imaju atest za prozor ili vrata koje izrađuju – rekla je Azemović.

Dodala je da nakon prijave privrednih subjekata na konkurs u roku od 15 dana, sledi donošenje rešenja i objavljivanje preliminarne liste firmi koje ispunjavaju uslove konkursa, potom se rešavaju eventualne žalbe, a onda Opštinsko veće donosi odluku o usvajanju liste.

– Tek nakon ove procedure možemo da raspišemo konkurs za građane gde će sastavni deo biti ta lista firmi koje oni mogu da angažuju, kaže nam Azemović.

Prijavne obrasce zainteresovani privredni subjekti mogu preuzeti na sajtu Opštine Bujanovac www.bujanovac.rs koji se nalaze u nastavku teksta javnog poziva.

– U istom dokumentu jedan za drugim su i prijavni formular i izjave, a dato je i bodovanje. Kriterijumi za izbor i bodovanje su jasno predočeni u sklopu konkursa, dodaje načelnica.

Konkursna dokumentacija i prijavni obrasci dostavljaju se u zatvorenoj koverti sa naznakom„Prijava za javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji opštine Bujanovac – ne otvarati“, sa punom adresom pošiljaoca na poleđini koverte.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.