Kantaru pritvor zbog OK Radija

Bujanovac, Vranje, 20. jun 2022. (foto OK Radio) – Dejanu Nikoliću Kantaru određen je pritvor od 30 dana zbog slučajeva sa vranjskim OK Radijom i kafićem No Comment, jer postoje posebne okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na saučesnike, kao i da će ponoviti krivično delo, saopšteno je iz Stalne radne grupe za bezbednost novinara u Beogradu.

Zaposleni u OK Radiju u okviru kojeg posluje i kafe No Comment, prijavili su pretnje koje su u više navrata dobili od Dejana Nikolića, prenosi OK Radio.

OK Radio je u to vreme doživeo i  više napada, lomljena su stakla na izlogu, farbom su ispolivani predmeti i zidovi kafea i radija, a vrhunac je bilo zaziđivanje dela prostorija radija, koje je izvršeno od strane kladionice koja je u susedstvu, a čije vlasništvo se dovodi u vezu sa Dejanom Nikolićem.

U popodnevnim satima, u petak, 17. Juna, Dejan Nikolić je priveden, a pošto se žalio na zdravstveno stanje, upućen je u bolnicu na pregled.

Sudija za prethodni postupak u nedelju je doneo odluku o zadržavanju od 30 dana, stoji u saopštenju Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

Dejan Nikolić Kantar, trenutno se nalazi na izdržavanju kazne zatvora od 4 meseca u sopstvenoj kući, bez elektronskog nadzora, za delo nelegalnog organizovanja kockanja, klađenja.

Rešenjem direktora Uprave za izvršenje kazni, omogućeno mu je da odlazi na posao od 8 do 15 časova, a da još dva sata može koristiti za šetnju i rekreaciju.

„Novinari nisu moji neprijatelji, otuda me iznenađuju javna prozivanja nekih medijskih stručnjaka koji me povezuju sa onim što se dešava u vezi sa novinarima OK Radija i njihovim prostorom, pogotovu kada odem na lice mesta da objasnim gospođi Oliveri Vladković da sa ovim nemam nikakve veze, rekao je ranije za Danas Nikolić.

 

Naveo je da sve što se desilo do sada, od lomljenja stakala, prskanja inventara u kafe klubu OK Radija, do zazidavanja prozora „nema nikakve veze sa njim lično“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *