Dvorište škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu neće biti parking

Piše: N. Stevanović

Biserka Jović

Bujanovac, 3. avgust 2022. Dvorište Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu neće služiti kao parking u centru grada odlučio je u sredu Školski odbor.

Direktorka škole Biserka Jović potvrdila je Bujanovačkim da je Školski odbor na današnjoj sednici odbio zahtev opštinskog Saveta za bezbednost da se omogući besplatno parkiranje u školskom dvorištu tokom avgusta.

-Školski odbor je odbacio ovaj zahtev, odnosno zaključak Saveta, sa obrazloženjem da se ne radi samo o školskom dvorištu već o sportskom terenu koji je namenjen za sportske aktivnosti učenika koje se odvijaju i tokom letnjeg raspusta. Sportski teren ne koriste samo učenici nego i bujanovačka omladina – kaže Jović.

Do ideje da se dvorište škole u strogom centru grada tokom leta koristi kao parking u Opštini su došli još 2018. godine, ali je direktorka Jović inicijativu tada odbacila rečima da „školsko dvorište ne može da bude parking“.

U Bujanovcu nema dovoljno parking mesta, posebno leti kada na odmor dolazi dijaspora, pa su, kako nezvanično kažu u Opštini, ovaj problem želeli da reše tako što bi građanima omogućili parkiranje u dvorištu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *