Prelaz Preševo: U pelenama zlato vredno preko 2 miliona

Bujanovac, 9. avgust 2022. Na graničnom prelazu Preševo srpski carinici  sprečili su u ponedeljak dvoje putnika da u pampers pelenama preko granice prokrijumčare zlatni nakit, čija je vrednost procenjena na preko 2,2 miliona dinara.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u Srbiju za detaljan pregled izdvojen automobil “volkswagen passat“ švajcarske registracije, kojim je iz pravca Makedonije ka Švajcarskoj putovao mlađi bračni par, saopšteno je iz Uprave carina.

Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je prilikom kontrole automobila, ispred suvozačkog sedišta pronašao torbu, u kojoj se, između ostalog, nalazilo i jedno neotvoreno pakovanje pampers pelena.

Njegova neuobičajena težina izazvala je sumnju da je u paketu nešto sakriveno, što se ubrzo ispostavilo kao tačno, jer je u nekoliko pelena pronađeno skoro pola kilograma zlatnih ogrlica i narukvica sa dukatima “Franc Jozef“, kao i lančića i prstenja.

Kako vrednost otkrivenog nakita premašuje trećinu vrednosti vozila, sudskom odlukom je pored zlata trajno oduzeto i vozilo, procenjeno na preko milion dinara.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *