Vranje: Od Vučića traže pomoć za Kantara

Bujanovac, 16. avgust 2022. (Foto:Sanja Petrov/Nova.rs) – Ispred Osnovnog suda u Vranju, u kojem je danas u 10 sati počeo glavni pretres zakazan povodom pretnji vlasnici vranjskog OK Radija, kao podrška optuženom Dejanu Nikoliću Kantaru okupila se grupa građana među kojima neki nose majice sa likom predsednika Aleksandra Vučića, na kojima piše „Vučiću, pomozi. Tražimo pravdu“, a tu su i transparenti „Pravda za Kantara“.

Dejan Nikolić Kantar, kog vlasnica OK Radija Olivera Vladković i redakcija optužuju za pretnje doveden je na saslušanje iz Centralnog zatvora u Beogradu, prenosi Nova.

Kantaru pritvor zbog OK Radija

Skup je prijavljen, prisutna je i policija, a tu su i predstavnici medija, neki od njih na radnom zadatku, a neki da pruže podršku redakciji OK Radija i Veranu Matiću, predsedniku Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i članu Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

Matić se posebno založio za slučaj zazidavanja kancelarija redakcije i uništavanja inventara kafića koji je takođe u vlasništvu Olivere Vladković, kao i pretnji koje su članovi redakcije i vlasnica prijavljivali nadležnima.

„Došli smo da damo podršku našem bratu i da tražimo od Vučića da mu pomogne“, rekao je jedan od građana koji je došao da podrži Nikolića, obučen u majicu na kojoj piše „Vučiću, pomozi“.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *