fbpx

Kantar na suđenju spominjao Jasenovac, sa sudijom na “ti”, a ostalima poručio da će sve da „iskrši“

Bujanovac, 17. avgust 2022. (foto Vranje news) – Na glavnom pretresu povodom pretnji vlasnici OK Radia održanom u ponedeljak u Osnovnom sudu u Vranju, optuženi Dejan Nikolić Kantar uputio je pretnje svima koji se bave tim slučajem – vlasnici Oliveri Vladković, novinarima i drugima.

Kako prenosi N1, Nikolić je iznerviran raspravom oko toga da li će mu biti ukinut pritvor, na kraju suđenja rekao da će da „iskrši Vranje“, kao i one koji se plaše i osećaju nebezbedno misleći na vlasnicu i finansijsku direktorku, a pominjao je i člana stalne radne grupe za bezbednost novinara Verana Matića.

Iskaz o slučaju pretnji vlasnici OK radija i zazidavanju prozora na tom mediju dao je Nikolić, kao i dve oštećene osobe, koje su, vidno potresene, ponovile svoje iskaze i ispričale genezu svih pretnji, a direktorka je na kraju suđenja počela i da plače.

Optuženi Nikolić je tokom pretresa rekao da se „to u Jasenovcu 1941. rešavalo sa ‘tak-tak-tak’“ i da se on nikoga ne plaši.

Negirao je da je bilo kome pretio i bahato se ponašao tokom suđenja obraćajući se sudiji sa “ti”.

Preko puta Osnovnog suda u Vranju kao podrška optuženom Dejanu Nikoliću Kantaru okupila se grupa građana i bili su istaknuti transparenti sa natpisom „Pravda za Kantara“.

Vranje: Od Vučića traže pomoć za Kantara

Po završetku suđenja, znatno manji broj ljudi, uglavnom zaposlenih kod Nikolića, sačekao je njegov izlazak i pozdravio ga skandiranjem.

Skandiranje se nekoliko puta čulo i tokom suđenja.

Nastavak suđenja je zakazan za 30. septembar.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.