Novi izbori u bujanovačkom savezu, Trajković ponovo kandidat

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 25. avgust 2022. Nova izborna sednica Skupštine Opštinskog fudbalskog saveza (OFS) Bujanovac na kojoj bi trebalo da ponovo bude izabran predsednik saveza, posle poništavanja izbora Nikole Tabaša, biće održana danas u 18 časova.

Za predsednika će se ponovo kandidovati Oliver Trajković ispred Fudbalskog kluba BSK, potvrdio je našem portalu.

Još jedna izborna sednica u roku od samo deset dana zakazana je zato što je Odbor za sprovođenje izbora u Fudbalskom savezu Regiona istočne Srbije (FSRIS) u ponedeljak poništio sednicu od 16. avgusta na kojoj je za predsednika lokalnog saveza izabran Nikola Tabaš.

Fudbal: Poništen izbor Nikole Tabaša posle prigovora Bobana Stojanovića

Sporan je, međutim, termin održavanja sednice jer je u suprotnosti sa odlukom Odbora za sprovođenje izbora u FSRIS u kojoj stoji da nova sednica Skupštine OFS Bujanovac treba da bude održana najmanje tri nedelje od pravosnažnosti odluke o poništenju prethodne.

-To je tačno, ali mi moramo da ispoštujemo rok Fudbalskog saveza Srbije koji je raspisao izbore i propisao da se na nivou opštinskih saveza moraju završiti do 26. avgusta, ako to ne uradimo postoji mogućnost da se ugasi savez opštine Bujanovac – kaže Trajković, u svojstvu delegata skupštine ispred FK BSK.

Zbog tog roka ni delegati neće biti određeni 20 dana pre sednice kako propisuje statut.

-Data su blanko ovlašćenja i predsednici klubova će odrediti delegate za novu sednicu – kaže Trajković.

Rezultati izbora u bujanovačkom opštinskom savezu, sa svega desetak klubova, uticaće na izbore u Fudbalskom savezu Pčinjskog okruga koji sada vodi Blagoje Tabaš, a čije su rušenje sa tog mesta ranije najavili iz vranjskog saveza.

Ivanović: Bujanovčani su oteli fudbal od Vranja, Tabaš bez komentara

OFS Bujanovac će za te izbore delegirati svoja četiri predstavnika.

Cela ujdurma oko izbora zapravo je posledica sukoba struje Novice Tončeva na jednoj strani i naprednjaka koji žele da preuzmu čelne pozicije na svim nivoima u FSS, na drugoj.

Otuda ocena pojedinih fudbalskih radnika u Bujanovcu da je nova sednica Skupštine OFS  zakazana „na divlje“.

Sednica se održava u prostorijama FK BSK na gradskom stadionu

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *