Radikali: Voja bi kao da ode, mi mu kao ne damo

Bujanovac, 7. septembar 2022. (foto Vranje news) – Pčinjski okružni odbor Srpske radikalne stranke jednoglasno je pružio bezrezervnu podršku Vojislavu Šešelju da ostane na čelu stranke.

Šešelj je ranije najavio povlačenje sa mesta predsednika rekavši da ga je “narod odbacio”.

“Uprkos njegovom najavljenom povlačenju sa ove pozicije, radikali Pčinjskog okruga izražavaju potpuno jedinstvo i saglasnost u stavu da Srpska radikalna stranka ima svog lidera, a njegovo ime se piše slobodom, prkosom i inatom. Kompletan okružni odbor stavlja se na raspolaganje predsedniku stranke, izražava punu podršku njegovom ostanku na mestu predsednika i najavljuje da punim kapacitetima kreće u pripreme za predstojeće lokalne i moguće vanredne republičke izbore”, navodi se u saopštenju odbora posle jučerašnje sednice.

Kako se navodi, srpski radikali u Vranju, Vranjskoj banji, Vladičinom Hanu, Surdulici, Bosilegradu, Trgovištu, Bujanovcu i Preševu smatraju da je ime Vojislava Šešelja simbol za slobodu, hrabrost, nepokolebljivost i borbu za srpske nacionalne interese.

“Vojislav Šešelj je simbol srpskog radikalizma, tvorac ideologije srpskog nacionalizma i neustrašivi borac za ostvarenje viševekovnog sna našeg naroda da živi u jedinstvenoj nacionalnoj državi”, poručuju radikali sa juga.

Kako su naglasili, svi opštinski odbori Srpske radikalne stranke u Pčinjskom okrugu smatraju da mesto predsednika stranke pripada Vojislavu Šešelju – “kao jednom od najistaknutijih antiglobalista u svetu, prekaljenom borcu protiv belosvetskih laži, novog svetskog poretka i korumpirane mašinerije zvane Haški tribunal”.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *