Radovi na “Brankovoj” školi bez zastoja, direktor očekuje da budu gotovi do kraja godine

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. septembar 2022. Radovi u OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu, koja se kompletno rekonstruiše od početka godine, obavljaju se svakodnevno i nema nikakvih zastoja. Dokle se stiglo sa rekonstrukcijom Bujanovačke su proverile nakon što su pojedini roditelji đaka ove škole izrazili sumnju da će radovi biti gotovi do kraja godine kako je planirano.

Na licu mesta smo u ponedeljak zatekli radnike i uverili se da se uveliko radi.

Po nezvaničnim informacijama, završeno je gotovo 70 odsto planiranih radova.

Tasić: Rekonstrukcija ide po planu, u našu školu se vraćamo početkom naredne godine

Radi se o ogromnom projektu kompletne rekonstrukcije vredne više od 200 miliona dinara.

Bujanovačkim nije dozvoljen ulazak u zgradu škole i fotografisanje unutrašnjosti „bez dozvole gazde“, kako nam je rekao jedan od radnika koje smo zatekli.

Rekao nam je da „nema problema i da se radi svaki dan“.

Da se rekonstrukcija odvija po planu potvrdio je i direktor škole Nenad Tasić.

On je ponovio da, po informacijama koje ima, očekuje da rekonstrukcija bude završena do kraja godine, ali da posle treba sačekati okončanje ostalih procedura i upotrebne dozvole.

Izvođač radova je preševska firma Vijator, a sredstva za rekonstrukciju oronulog objekata „od temelja do krova“  donacija su Evropske unije, odnosno nemačke banke KFW, koja su u Bujanovac  stigla preko republičke Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima na osnovu projekta opštinske Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER).

Zbog rekonstrukcije đaci i nastavnici privremeno su se iselili iz škole i nastava se odvija u bujanovačkim srednjim školama „Sezai Suroi“ i „Sveti Sava“.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *