Poslanica SPS zatražila hapšenje Šaipa Kamberija: Bolje sad nego da nam bude žao za pet godina

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. septembar 2022. Narodna poslanica iz Socijalističke partije Srbije (SPS) Snežana Paunović zatražila je hapšenje svog kolege u Skupštini Srbije Šaipa Kamberija zato što je rekao da je Kosovo nezavisno, čime je, kako je ocenila, grubo prekršio Ustav i poslaničku zakletvu.

-Nemojte da zarad toga što smo pacifisti, a to je srpski, ponovo pravimo greške, pa da nam za pet godina neki Kamberi sa neke druge pozicije izazove nostalgiju što ga ne uhapsismo danas – rekla je Paunović drugog dana posebne sednice Skupštine o Kosovu i Metohiji.

Poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi je dan ranije rekao: „Kosovo je nezavisno od Srbije i šta god da želite tamo da ostvarite morate to postići u dogovoru sa tamošnjim vlastima, a ko će biti na vlasti Srbija nema uticaj“.

Kamberi Vučiću: Reciprocitet u pravima i pomirenje sa Albancima

Ova izjava podsetila je Paunović, kako je rekla, na sve greške koje je Srbija pravila u prošlosti, među kojima je i puštanje iz zatvora sadašnjeg kosovskog premijera Albina Kurtija.

-Bojim se da ne napravimo još jednu grešku. Šta on misli mene ne zanima, a šta ne sme da izgovori u parlamentu Srbije je upravo ovo. Pričao je i o nekom reciprocitetu, prepisao je valjda to od svog mentora Kurtija – rekla je Paunović.

Ona je pozvala narodne poslanike da razmisle da li Kamberi treba da odgovara zbog onoga što je rekao.

-Pošto su našim Srbima zbog podrivanja takozvanog Ustava takozvanog Kosova zabranjivali ulaz čak i onda kada su samo išli da svojim telom brane svoje ljude, radnike, braću, sestre i decu – naglasila je Paunović.

Poslanica poreklom sa Kosova i Metohije je ocenila da Albin Kurti zamišlja i vidi sebe kao lidera Velike Albanije.

-Kurti može sebe da vidi kako hoće, a naša je obaveza da mu objasnimo da se to što on vidi leči u civilizovanim zemljama, ako ne može na Kosovu, može u Srbiji, neka dođe, ne bi prvi Albanac koga smo lečili – rekla je Paunović.

Kamberi je, tvrdi Paunović, u Skupštinu ušao uz pomoć Evrope, nakon što je „nekako namakao te glasove“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *