Ministarka: Štednja se ne odnosi na škole, vrtiće i bolnice

Bujanovac, 21. septembar 2022. – Preporuke za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije ne odnose se na škole, vrtiće i bolnice, rekla je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i tako demantovala da će školama biti naloženo da temperatura u učionicama bude 20 stepeni.

– Preporuke smo dali javnim preduzećima, državnoj upravi, lokalnim samoupravama, državnim institucijama. Predložene preporuke za smanjenje električne i toplotne energije nikada nisu obuhvatale škole, vrtiće i bolnice. To su ustanove koje su izuzete iz svih preporuka – rekla je ministarka Mihajlović, objavljeno je na sajtu ministarstva.

Sa merama štednje električne energije prema preporukama ministarstva nedavno su bili upoznati i predstavnici bujanovačkih javnih ustanova i preduzeća, o čemu je naš portal ranije pisao.

Štednja struje u Bujanovcu: Gašenje ulične rasvete, u kancelarijama do 20 stepeni

Do sada su, kako je rekla Mihajlović, plan štednje dostavile 73 lokalne samouprave, 29 javnih preduzeća, 18 državnih institucija, a da očekuje da do 1. oktobra spisak bude kompletan.

Prema rečima ministarke, o rekstrikcijama se ne razmišlja, a nisu u planu ni nova poskupljenja, ni za domaćinstva ni za privredu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *