Zajednica albanskih opština otvara fond za škole u dve opštine

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. oktobar 2022. Na sastanku Zajednice albanskih opština u regionu, održanom u nedelju u Prištini, dogovoreno je osnivanje posebnog fonda za obnovu škola u opštinama Bujanovac i Preševo.

Opštinu Bujanovac su u Prištini predstavljali predsednik Nagip Arifi i direktori Doma kulture i Turističke organizacije Bujanovac.

„Dogovoreno je stvaranje posebnog fonda mimo kvote za članstvo u Zajednici, koji će se koristiti za obnovu škola u Preševskoj dolini, odnosno u opštinama Bujanovac i Preševo, koje su članice Zajednice“, saopšteno je u nedelju iz Opštine.

Bujanovac je Zajednici albanskih opština u regionu, koju čine pojedine kosovske i opštine u Albaniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, pristupio juna prošle godine, o čemu je naš portal pisao.

Bujanovac pristupio Zajednici albanskih opština u regionu

Cilj Zajednice, kako je ranije obrazloženo, jeste zajednička promocija opština članica u pravcu društveno-ekonomskog razvoja i razvoja turizma.

O mogućnosti međusobne saradnje u ovom pravcu razgovarano je i u nedelju, kako je saopšteno, pod motom „gradovi  albanskog govornog područja kao agroturistička destinacija“.

Pored Bujanovca, u Zajednici su kosovske opštine Priština, Peć, Prizren, Uroševac i Đakovica, albanske Tirana i Đirokastra; Tetovo, Čair i Gostivar u Severnoj Makedoniji; Tuzi i Ulcinj u Crnoj Gori; Preševo u Srbiji.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *