Meštani Petra Drapšina prete blokadom radova, traže da se asfaltira cela ulica

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. oktobar 2022. Meštani ulice Petra Drapšina u centru Bujanovca, koja se rekonstruiše od prošle nedelje, poručili su danas opštinskim vlastima da neće dozvoliti asfaltiranje glavnog pravca ove ulice dok se ne obezbedi novac i za rekonstrukciju bočne uličice. Oni zahtevaju i da se pre početka asfaltiranja reguliše kanalizaciona mreža, za koju tvrde da je potpuno uništena od početka radova prošle nedelje.

Ujedinjene komšije, Srbi, Albanci i Romi, okupili su se danas ispred svojih kuća kako bi protestvovali zbog odluke nadležnih u Opštini da se rekonstrukcija sokaka ostavi za naredni period, jer sada nema novca u budžetu.

Da novca nema našem portalu je ranije potvrdila načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović.

Sokak u Petra Drapšina ostaje bez novog asfalta

-To je sramota, da nemaju novca za manje od 100 metara asfalta. Mi taj asfalt čekamo od 1992.  godine, a ovo je centar grada, velika sramota. O kanalizaciji koja nije rešena, pa su nekima poplave svakodnevica, da ne pričamo. Što su uopšte počinjali radove ako nemaju para za celu ulicu i ovaj naš sokak je ulica Petra Drapšina – kaže meštanka.

U toj uličici je dvadesetak domaćinstava iz srpske, albanske i romske zajednice.

Poručuju da su složni u svom zahtevu, jer se suočavaju sa velikom nepravdom.

-U Velikom Trnovcu može da se asfaltira svaki sokak, stavljaju im asfalt do kućnog praga, za Trnovac ima para za sve, a ovde u centru Bujanovca treba da se čeka 30 godina, jel to pravedno? Ja sam Albanac i kažem da nije – kaže za Bujanovačke jedan od meštana.

Na protest nisu izašli samo građani koji žive u sokaku, već su im podršku pružili i vlasnici kuća na „glavnom“ pravcu ulice.

Oni su ogorčeni na izvođača radova, firmu „Saba Belča“.

-Uništili su kanalizacionu mrežu kada su skidali stari asfalt. Cevi su popucale, ventili polomljeni, šahtovi su prepuni zemlje. Ako sada padne jača kiša podavićemo se u kanalizaciji – kažu oni.

Dodaju i da se radi selektivno, pa nekome ostavljaju više trotoara, a drugima praktično ulaze u dvorišta.

Jednoglasno su poručili da neće dozvoliti asfaltiranje dok Opština ne obezbedi novac za bočnu uličicu i dok se ne popravi kanalizaciona mreža.

Za rekonstrukciju glavnog pravca ulice od 200 metara Opština je budžetom predvidela 4,95 miliona dinara.

Meštani procenjuju da za bočnu uličicu neće biti potrebno više od milion dinara.

O stavu nadležnih u Opštini Bujanovačke će izvestiti u toku dana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *