„Svetosavci“ kreirali kviz, ekonomska sekcija radi punom parom

Piše: D. Stošić

Luka Janjić

Bujanovac, 2. novembar 2022. –  Učenici bujanovačke Srednje škole “Sveti Sava” u okviru sekcije “Virtuelna privreda” pozivaju čitaoce Bujanovačkih da obnove i prošire svoja znanja iz oblasti ekonomije učešćem u kvizu koji su sami osmislili.

Kviz  sadržai pitanja o opštim ekonomskim pojmovima je prvi u nizu kvizova koji će zabaviti čitaoce i proveriti ili dopuniti njihova znanja.

Moderator kviza je Luka Janjić, učenik drugog razreda smera carinski tehničar. Svi učenici koji vredno rade u okviru sekcije su dali neverovatan doprinos u realizaciji i teksta i samog kviza. Pitanja su zabavna, laka i poučna – kaže Ivana Mitrović, nastavnica ekonomije i vođa sekcije.

Učenici drugog razreda smera carinski tehničar serijom članaka koji će biti objavljeni na našem portalu pokušaće da publici na zabavan način približe osnovne pojmove iz ekonomije, poput štednje, poreza, kamate, novca.

“Mala škola ekonomije”, kao deo sekcije “Virtuelna privreda”, osmišljena je tako da učenicima omogući samostalan istraživački rad iz raznih oblasti ekonomije, ali i usvajanje novih znanja na kreativan način.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *