Kamberi zove Arifija i Muslijua u koaliciju za većinu u NSA

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. novembar 2022. Partija za demokratsko delovanje (PDD), kao pobednik nedavno održanih izbora, započeće razgovore o formiranju većine u Nacionalnom savetu Albanaca (NSA) sa Pokretom za demokratski progres (PDP), Demokratskom partijom (DP) i Demokratskom partijom Albanaca (DPA), saopšteno je iz PDD.

-Široku koaliciju PDD – PDP – DP – DPA iniciramo poštujući elementarni princip demokratije – princip pobednika izbora – navode iz stranke Šaipa Kamberija.

Bujanovačke su ranije pisale da je ova stranka dobila najviše glasova na izborima za NSA – 4.155, osvojivši tako 5 mandata u novom sazivu saveta, a da je za većinu potrebno osam.

Zvanično: PDD i Mustafa pobednici izbora za Nacionalni savet Albanaca

-PDD smatra da nastavak saradnje sa partnerskim strankama otvara put ne samo za izgradnju stabilne koalicije u upravljanju NSA, već i za održavanje političke stabilnosti na nivou Preševske doline. Istovremeno, zajednička politička platforma jača albanski element u borbi za očuvanje i unapređenje nacionalnih prava u koordinaciji sa Prištinom i Tiranom – navode iz stranke.

PDD i Alternativa po 5 mandata u NSA, presudiće koalicioni potencijal

Poručili su da je saglasje sa Prištinom, Tiranom i sa međunarodnim partnerima jedini politički put za institucije koje su posvećene zaštiti i unapređenju prava Albanaca.

Najveći politički suparnik PDD – Alternativa za promene, druga stranka po broju glasova (3.824), takođe će imati 5 mesta u sazivu NSA.

Pajaziti: Poražene stranke odlučuju ko će voditi Nacionalni savet Albanaca

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *