PDD: Dobijamo pretnje zbog Nacionalnog saveta, opštinska vlast se dovodi u pitanje

Bujanovac, 2. decembar 2022. Iz Partije za demokratsko delovanje (PDD) saopšteno je da se odbornicima ove stranke u bujanovačkoj skupštini upućuju pretnje i ucene zbog formiranja većine u Nacionalnom savetu Albanaca (NSA) i da još uvek nije postignut dogovor o rukovodstvu saveta posle izbora 13. novembra.

-Za PDD su zabrinjavajući pokušaji vaninstitucionalne intervencije, metodama ucena i pretnji odbornicima, posebno PDD-a, da se postojanje opštinske vlasti u Bujanovcu uslovljava formiranjem koalicije za NSA – navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik stranke Šaip Kamberi.

Bujanovačke su u četvrtak pisale da Pokret za demokratski progres (PDP) aktuelnog zamenika predsednika opštine Šćiprima Muslijua traži mesto predsednika NSA i da se zbog takvog zahteva dovodi u pitanje i opstanak vladajuće većine na lokalu.

Musliju sa dva mandata traži mesto predsednika Nacionalnog saveta Albanaca

-Nažalost, među ovim spletkarošima su i institucionalne ličnosti iz Bujanovca, zbog kojih opštinska vlast mora hitno i institucionalno da reaguje, kako bi zaustavila trend destabilizacije – dodaje se u saopštenju PDD.

Iz ove stranke poručuju i da će, iako posle nekoliko rundi pregovora nema dogovora o novom sastavu rukovodstva NSA, nastaviti konsultacije za izgradnju koalicije.

-PDD se obavezuje da će i dalje ostati privržena sporazumu o vladajućoj koaliciji u Bujanovcu, postignutog u Tirani, i da neće podleći bilo kakvim tajnim i razbojničkim metodama nebitnih vaninstitucionalnih faktora koji, zbog lične koristi, pokušavaju da destabilizuju Bujanovac – navode iz PDD.

Ipak, nastaviće, kako kažu, da insistiraju na poštovanju elementarnog principa demokratije – principa pobednika izbora.

-Istovremeno, insistiramo na tome da je put kojim treba ići koordinacija sa Prištinom i Tiranom – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će stranka na pretnje reagovati po sili zakona i alarmiranjem relevantnih faktora u ovom slučaju i da će se politički profiteri na grbači građana Preševske doline goniti svim institucionalnim sredstvima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *