Ulica Petra Drapšina bez asfalta više od dva meseca, projekat revidiran

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. decembar 2022. Više od dva meseca od početka rekonstrukcije ulice Petra Drapšina u centru Bujanovca meštani još uvek čekaju asfalt. Bujanovačke saznaju da završni radovi kasne zbog revidiranja projekta po pitanju visine trotoara i kolovoza.

U Opštini kažu da je taj postupak završen pre dve nedelje i da se sada čeka izvođač radova.

-Bilo je problema oko kota, odnosno visine kolovoza, jer su neka dvorišta bila nisko, a neka su nasipana, pa smo imali različite kote za različita domaćinstva. Dobro je isprojektovano, ali su se na terenu pojavili problemi tako što bi ispred nekih kuća trotoari bili previsoki, pa smo morali da korigujemo – kaže Fazila Azemović, načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj.

Po njenim rečima, izvršena je kompletna provera dosadašnjih radova i revidiranjem projetka se došlo do rešenja da se spuste i kolovoz i trotoar, čime će se većini domaćinstava izaći u susret.

Azemović kaže da početak asfaltiranja sada zavisi isključivo od dinamike izvođača radova i da treba imati razumevanja, jer se uveliko radi širom opštine.

Izvođač radova je preševska kompanija „Saba Belča“, a rok za završetak radova je bio 60 dana.

Početak rekonstrukcije obeležio je protest stanovnika ulice zato što je bočna uličica izostavljena iz projekta.

Meštani Petra Drapšina prete blokadom radova, traže da se asfaltira cela ulica

Ovim povodom Azemović je naglasila da je predloženo da se rekonstrukcija sokaka realizuje sledeće godine, a da je na nadležnima da odluče da li će ova stavka biti uvrštena u budžet za 2023. godinu.

Za rekonstrukciju glavnog pravca ulice od 200 metara Opština je budžetom predvidela 4,95 miliona dinara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *