Bez javne rasprave o budžetu Bujanovca za 2023, nadležni kažu nema vremena

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. decembar 2022. Kako i za šta će se trošiti novac svih građana opštine Bujanovac, odnosno kako će izgledati opštinski budžet za 2023. godinu neće biti javne rasprave, potvrđeno je Bujanovačkim u kabinetu predsednika opštine.

Po rečima Salija Salihija, šefa kabineta predsednika Nagipa Arifija, za javnu raspravu nema vremena, jer je planirano da se o predlogu odluke o budžetu izjasni Skupština tokom ove nedelje.

-Predsednik Arifi je ranije imao sastanak sa direktorima škola, javnih ustanova i preduzeća na temu novog budžeta, a javne rasprave posvećene građanima neće biti, jer već ove nedelje budžet ide na Skupštinu – rekao je Salihi u ponedeljak za Bujanovačke.

Od 2020. godine, kada je Nagip Arifi došao na čelo opštine, nije bilo javne rasprave o budžetima (2021, 2022).

Prethodna vlast, sa Šaipom Kamberijom kao predsednikom, makar pro forme, organizovala je javne rasprave na Ekonomskom fakultetu.

Opština Bujanovac je dve godine zaredom po transparentnosti u radu na samom dnu među 145 lokalnih samouprava u Srbiji.

Bujanovac 0 bodova! Opština na dnu u Srbiji po transparentnosti u radu

Iako, kako saznajemo, budžet još uvek nije gotov, narodni poslanik i šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović rekao je ranije za naš portal da je siguran će raspodela sredstava ponovo biti na štetu srpske zajednice.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *