Aleksić u istom danu položio za licencu i ponovo imenovan za direktora vrtića

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. decembar 2022. Ministarstvo prosvete ponovo je imenovalo Milovana Aleksića za direktora Predškolske ustanove „Naša radost“ u Bujanovcu, nakon što je Upravni sud poništio prvo rešenje o imenovanju po žalbi protivkandidatkinje Biljane Trajković. Ministar je imenovao Aleksića 25. novembra, istog dana kada je ovaj položio ispit za licencu za direktora. Advokat Trajkovićeve najavljuje da će nastaviti pravnu borbu ukoliko ponovo utvrdi nezakonitosti u postupanju Ministarstva.

Inače, upravo zbog toga što nije imao licencu Upravni sud je 23. septembra poništio prvo rešenje o imenovanju.

Da će ponovo biti imenovan Aleksić je praktično najavio kada je Bujanovačkim rekao da očekuje da će do kraja godine položiti za licencu i da će tako otkloniti sve prepreke da ministar donese novo rešenje kojim ga imenuje za direktora vrtića.

Upravni sud: Aleksić nezakonito na čelu vrtića u Bujanovcu

Bujanovačke su ranije pisale da je u obrazloženju presude Upravnog suda, između ostalog, navedeno da je ministarstvo ocenilo da Aleksić ispunjava sve uslove, iako je opštinska prosvetna inspekcija utvrdila da ne poseduje licencu za direktora, koju je po zakonu morao da stekne u roku od dve godine od stupanja na dužnost.

Našem portalu je u Ministarstvu prosvete nakon toga rečeno da će „doneti novo rešenje u skladu sa primedbama iz presude“. Za ovo su imali rok od 30 dana od prijema presude, a kada im je dostavljena nisu odgovorili.

Ministarstvo: Postupićemo u skladu sa presudom u slučaju direktora bujanovačkog vrtića

Dragan Veličković, advokat Trajkovićeve, rekao je u sredu našem portalu da prvi put od nas čuje da je ministar ponovo imenovao Aleksića.

-Nismo primili nikakav zvaničan dokument. Naprotiv, nedavno sam ministarstvu poslao dopis u kojem zahtevam obaveštenje u roku od 7 dana o postupanju po presudi Upravnog suda. Ono što mogu da kažem je da ćemo moja klijentkinja i ja nastaviti borbu pred svim instancama u zemlji i inostranstvu, ukoliko je ponovo doneta nezakonita odluka – poručio je Veličković.

Aleksiću, koji je funkcioner lokalnog odbora SNS, ovo je treći mandat na čelu bujanovačkog vrtića, koji po rešenju ministarstva teče od 6. maja prošle godine.

SRĐAN LABADABA: Direktor vrtića mi je pretio. ALEKSIĆ: Samo sam ga upozorio da me ne vređa

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *