Hitan sastanak Koordinacionog tela i predstavnika Srba u Bujanovcu zbog opštinskog budžeta

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. decembar 2022. (foto arhiva) – Predstavnici Koordinacionog tela (KT) za Bujanovac, Preševo i Medveđu, sastaće se danas u 15 časova u Bujanovačkoj Banji sa političkim liderima Srba u Bujanovcu, saznaje naš portal. Povod za hitan sastanak je budžet opštine Bujanovac za 2023. godinu i raspodela novca iz KT. Narodni poslanik i šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović u utorak je preko našeg portala zatražio hitnu reakciju Koordinacionog tela, zbog, kako je rekao, sramotne raspodele sredstava na štetu srpske i romske zajednice u opštini Bujanovac.

Kako saznajemo, sastanku će prisustvovati predstavnici dve srpske odborničke grupe u lokalnom parlamentu – koalicije oko SNS koju predvodi Mitrović i liste SPS na čelu sa Stojančom Arsićem.

Mitrović je u utorak za Bujanovačke izjavio da je raspodela 95,4 miliona dinara iz budžeta Koorodinacionog tela, po kojoj albanska zajednica dobija više od 70 odsto, čist bezobrazluk predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija prema srpskoj i romskoj zajednici.

Mitrović o budžetu: Raspodela novca od Koordinacionog tela je Arifijev bezobrazluk

On danas za naš portal nije potvrdio, ali ni demantovao da je sastanak sa predstavnicima KT zakazan.

Ponovo je, međutim, pozvao predsednika opštine Nagipa Arifija, ali i njegovog partnera u vlasti  Šaipa Kamberija, predsednika Partije za demokratsko delovanje PDD i narodnog poslanika, da isprave budžet i nepravdu prema Srbima.

-Još jednom pozivam Arifija da sutra zakaže Opštinsko veće kako bi se predlog budžeta ispravio tako da se poštuje princip 60:40. Upućujem poziv i Kamberiju, članu vladajuće koalicije i poslaniku, da i on i Arifi na odgovoran i ozbiljan način pristupe ovom problemu i isprave nepravdu prema Srbima i Romima – kaže Mitrović.

Za suštinske promene u budžetu, dodao je, ima vremena do petka kada će se održati sednica Skupštine.

Budžet Bujanovca 1,66 milijardi, evo gde će se trošiti novac građana

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *