Deca iz Muzičke škole oduševila Bujanovčane Novogodišnjim koncertom (foto&video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 30. decembar 2022. Novogodišnjim koncertom, koji su održali u četvrtak uveče, talentovana deca iz bujanovačke Muzičke škole oduševila su mnogobrojnu publiku koja se okupila u maloj sali Doma kulture „Vuk Karadzić“ u Bujanovcu.

Učenici od prvog do šestog razreda, zajedno sa svojim nastavnicima, priredili su atmosferu za pamćenje na Novogodišnjem koncertu koji se tradicionalno priređuje svake godine.

Bujanovčani su bili u prilici da čuju dela velikana klasične muzike počev od perioda baroka, pa sve do savremene muzike.

Učenici koji se pripremaju za takmičenje pokazali su svoje umeće na klaviru, harmonici, klarinetu, violini i gitari.

Program je počeo malim horom i skečom, u čijem je centru pažnje bio Deda Mraz, a koji su učenici nižih razreda pripremili sa nastavnicom solfeđa Verom Stanković.

-Skeč izvodimo prvi put, to nam je inovacija ove godine, a trudićemo se da to radimo i ubuduće – kazala je Vera za Bujanovačke.

Posle hora nizali su se solisti Bojana Đorđević, Lena Spasić, Petar Stojković, Lena Mitić, Edijon Ibrahimi, Aleksa Pešić, Sofija Stanojković i ostali.

Veliki aplauz i ovacije publike, između ostalih, dobio je Aleksa Zlatković, učenik prvog razreda, izvodeći Veselog muzikanta na harmonici.

Trio violina činili su Emilija Trajković, Anik Hamidi i Iva Stošić, koji su se predstavili numerom Bolujem ja.

Maša Ćuković i Emilija Trajković činile su duo violina, dok se klavirski duo sastojao od učenica šestog razreda, Anđelije Tomić i Anastasije Tomić.

Pred sam kraj nastupio je veliki hor pod dirigentskom palicom Mirjane Kostić, koji se publici predstavio nizom novogodišnjih pesama, a sam koncert završen je kompozicijama Karmina burana i Kan Kan u izvođenju orkestra pod vođstvom Miloša Stoimenova.

-Ovo je događaj u čijoj pripremi i izvođenju uživaju jednako i učenici i nastavnici. Sama priprema, organizacija sale i dekorisanje, trajalo je dve nedelje, a priprema dece i programa traje od septembra, odnosno od početka školske godine – rekao je za Bujanovačke nastavnik harmonike Miloš Stoimenov.

Nakon Novogodišnjeg, slede osmomartovski, prolećni i završni koncert, koji je najveći i na kome se dodeljuju diplome učenicima, poručuju iz Muzičke škole.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *